Gesendet: 27-09-2019 Geschrieben von: Laurens Koster Lesezeit: 2 Minuten
Winterbanden 205/65 R16 C Getest

Winterbanden 205/65 R16 C Getest

De ANWB heeft afgelopen zomer voor het eerst zomerbanden voor bestelauto’s getest. De banden die je ook onder personenbusjes, campers en caravans tegenkomt. Voor een bedrijfsauto telt slijtvastheid, verbruik en natuurlijk draagvermogen. Toch gaat bij banden het verbeteren van de ene eigenschap vrijwel altijd ten koste van de andere. Van de 16 geteste banden haalden er dan ook maar vijf een voldoende. Maar liefst 9 banden kwamen uit op maar één enkele ster. Met die uitslag in het achterhoofd heeft de ANWB nu ook winterbanden voor bestelauto’s aan de tand gevoelt.

Op het eerste gezicht zien de resultaten voor winterbanden er niet heel anders uit dan bij de zomerbanden het geval is. Uiteindelijk blijven er maar 3 van de 15 geteste winterbanden over met een voldoende, 3 sterren. De rest scoort ondermaats. Hiermee is er in dit segment ook bij de winterbanden maar een beperkte keus uit banden die onder alle omstandigheden een goed resultaat laten zien.

Winterreifen

Gemiddeld blijkt een winterband voor bestelauto’s maar half zo lang mee te gaan als een zomerband. Om de banden, bij een gegeven draagvermogen, grip op nat en in de sneeuw mee te geven wordt ingeboet op slijtvastheid en op grip op droog wegdek. Er wordt bij veel exemplaren vertraagd gereageerd op stuurcommando’s en het duurt langer voordat de auto na een manoeuvre weer stabiel is. Het voelt dan wat wollig en vaag aan.

Conclusie winterbanden test

Voor bestelauto’s zijn er maar 3 banden die de ANWB kan aanraden, die scoren voldoende. Een echt goede band zat er niet tussen en het merendeel is gekwalificeerd als onvoldoende of helemaal niet veilig.

Lees de gehele test op: www.anwb.nl

Weitere Informationen
Zurück zu den Camping-News